Élménygyűjtők

Élménygyűjtők

10 TIPP " az utazásra nem javasolt "hétvégék idejére :-)

avagy hogy éljük túl mi, örökmozgó élménygyűjtők azt az időszakot, amíg a tombol a koronavírus

2020. március 13. - Élménygyűjtők

tanu.jpg" A nemzetközi helyzet fokozódik..." Pelikán elvtárs szavaival élve, amit anno A tanú című filmben Kállai Ferenc mormogott el és azóta is sorra kerülnek elő az életben olyan helyzetek, amikre minden rossz szándék nélkül rá lehet fogni. És talán minden túlzás, irónia nélkül bizton állíthatjuk ezt most is!

2020. még alig kezdődött el, már lassan kezdtünk volna örömködni, hogy múlik a tél és érkezik a tavasz, már csiripelnek a madarak - mondjuk azok még most is - mégis szerintem ha a megjelent újságcikkekből statisztikát készítenének, akkor nagyjából már az áprilisi mennyiségnél tarthatunk, a facebook posztokról már nem is beszélve. És mindegyik témát a koronás vezeti, azaz a koronavírus. Előre szeretnénk bocsátani 2 azaz inkább 3 dolgot. Az egyik, hogy semmiképpen nem szeretnénk elbagatelizálni az események komolyságát. Kettő: semmiképpen sem szeretnénk hatásvadászok vagy inkább pánikkeltők lenni. 3. egyszerűen csak szeretnénk megmutatni egy formáját annak, hogy lehet aktívan és értelmesen eltölteni az időt, ha éppen valaki a 4 fal közé kényszerül hétvégére illetve, megmutatni azt, hogy mennyi minden szuper jó tartalom érhető el a neten, ami által fejlődhetünk, okosodhatunk, információkat gyűjthetünk úgy, hogy közben nem minden percben a koronavírus híreire kapjuk fel a fejünket. A hírekből már annyi van, hogy elég, ha naponta fél-fél órát szánunk rájuk reggel és este, a lényeg, mindegyikben benne lesz. Sőt, a neten túl is van élet, úgyhogy lesz itt olyan is, amit kivételesen nem a legnagyobb rohanásban kell megtenni, hiszen úgysem nagyon lehet kimozdulni.

S ha reggel és este fél-fél órára át is adjuk magunkat a híreknek, akkor azok mellé a maradék 15 órára, íme az ötletek, hogy mivel üssük el az időt! 

10 TIPP, ha a vírus miatt úgy döntesz, hogy a lépésszámlálód pihenteted egy rövid időre :-) 

 1. TIPP >>>> először is, a lépésszámláló helyett számláld a kézmosásaid számát, minél több annál jobb :-) és nem árt, ha aztán a bevásárlólistádra felveszel egy kézkrémet is, elkelhet :-)

2. TIPP >>>> csüccs le és írj egy listát, hogy mik azok a dolgok otthon, amiket az utóbbi 4 utazásod miatt nem tudtál otthon elvégezni. Téli - nyári ruhák szelektálása, fiókok átnézése, iratok rendezése! Fontos, hogy ne akarj mindent egy nap alatt megcsinálni, bár szinte biztos vagyok benne, hogy dúl Benned a tettvágy, mégis, osztd be, jusson és maradjon is, különben is kell szentelni egy kis időt a család többi tagjára is, főleg, ha nem egyedül élsz :-)

3. TIPP >>>> ha már kiválogattad a ruháidat és összeállt az idei " tavaszi nyári kollekciód, akkor irány mosni :-) Ígyis-úgyis kell mosnod, mivel a vírus miatt nem csak a kezedet kell rendszeresen tisztán tartani, hanem most kiemelten a ruháidat, kéztörlőt, terítőt, ágyneműt is érdemes átmosni! Persze nem naponta, de hetente egyszer mindenképpen! Hiába most ki a mosógép helyetted a teregetés, a vasalás máris ott van megint mint egy plussz feladat

20191226_183517_0000_resized_20191226_071006710.png4. TIPP >>>> Ha szeretsz olvasni, tuti sorakozik legalább 2 könyv a polcon, amit már nagyon régen el szerettél volna olvasni. Karácsonyra kaptad, vagy meglepted magad vele, esetleg kölcsön kaptad a kollégádtól...egyszóval hajrá...ha szép idő van, nyisd ki az ablakot, szellőztess, készíts magadnak egy teát és kucorogj be a foteledbe olvasni, ha csak pár oldal sikerül azt se bánd! :-)

5. TIPP >>>> Ha nem szeretsz olvasni, akkor jó eséllyel inkább szeretsz filmet nézni :-) Annyi sorozat fut a tévében, biztosan van legalább 1, amit már régóta kinéztél magadnak, hogy megnézed, de mivel mindig úton voltál, hétköznap pedig dolgoztál, így tuti nem jutott rá időd, noh ezt most bepótolhatod :-)

 6. TIPP >>>> Ha nem szeretnél lemondani az utazásos élményekről, akkor jó szívvel ajánljuk Neked a NATIONAL GEOGRAPHIC natgeotv csatornáját. Érdekes és tartalmas kisfilmjeik vannak, gyorsan rá lehet szokni a csatornára :-)

20191226_190245_0000.png7. TIPP >>>> Ha nem vagy nagy tévés, mert inkább a netet bújod, akkor irány a YOUTUBE :-) számtalan Neked tetsző témában találsz tartalmakat :-) csak lehetőség szerint ne feltétlen a járvány szó legyen az első, amire rákeresel :D

8. TIPP >>>> Írj meg olyan levelet, aminek az intézését már réges-régen halogatod :-) 

9. TIPP >>>> Ha szeretsz játszani, akkor  ültesd le kis családod és játszatok :-) Scrabble, Monopoly, Activity vagy az örök klasszikusok, azaz a Ki nevet a végén a Malom vagy vegyetek elő egy kockás füzetet és amőbázzatok, aki nyer, az mentesül a mosogatás alól :-) 

Dobjátok sutba mind az előző 9 tippet és csak EGYETLEN EGYET fogadjatok meg! 

10. TIPP >>>> Nem mérgelődtök, nem elégedetlenkedtek, aludjátok ki magatokat, pihenjetek, mert a vírusnak a kipihent és erős szervezettel inkább megnyűlik  a baja, mint a fáradttal :-)

Tudom, hogy Ti, akik egyelőre még kevesen , de olvassátok ezeket a sorokat, nem biztos, hogy minden ponttal egyetértetek :-) Nem is ez lenne a cél! A cél az inkább az lenne, hogy ne dugjuk a homokba és ne eresszük búnak a  fejünket, hanem éljük meg a körülményekhez képest a legjobban azt az időszakot, amit muszáj átvészelnünk. 

És drukkoljunk azoknak az embereknek, akik pedig a "frontvonalon" vannak, az egészségügyben dolgozóknak, akiknek lehet, még idejük sem lesz elolvasni tippjeinket a rengeteg teendő miatt. Értük és magunkért is próbáljuk meg találékonyan eltölteni az időnket....most kivételesen otthon :-) Tudjuk milyen nehéz ez egy vérbeli élménygyűjtőnek, akinek a lába örökké mozgásban van és nem bír megülni a fenekén, most kivételesen legalább próbáljuk meg :-)

Csodás hétvégét kívánok! :-) 

 

 

 

HIVATKOZÁSOK

1. kép: filtett.hu 

Írta: Élménygyűjtők - Horváth Gabriella

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandozasok-busszal.blog.hu/api/trackback/id/tr6115516910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása